[ad_1]
فرارو- جنگ در اوکراین از لحاظ تاریخی شباهت زیادی داشته است WAB دارد. اگرچه تاریخ رسمی شروع جنگ جهانی دوم 1 سپتامبر 1939، روز تهاجم آلمان نازی به لهستان بود، اما در عمل نیروهای متفقین به رهبری بریتانیا با حداقل 6 کشور در هشت ماه بدون خصومت قابل توجه بود. تنها درگیر محاصره اقتصادی آلمان بود. چیزی شبیه به کاری که اکنون آمریکایی ها و اروپایی ها علیه ولادیمیر پوتین انجام می دهند. از سوی دیگر ارتش نازی به بهانه حمایت و حمایت از اقلیت های آلمانی به لهستان حمله کرد و پیش از این بخش هایی از چکسلواکی و اتریش را نیز به ادعاهای مشابه اضافه کرده بود. اقلیت های آلمانی که در آن زمان در اتریش، چکسلواکی و لهستان زندگی می کردند، وضعیتی مشابه ساکنان کریمه، دونتسک و لوهانسک داشتند. اختلافات جمعیتی و زمینی در آن سالها در نهایت آتش جنگی را شعله ور ساخت که بین 70 تا 85 میلیون نفر کشته شدند. اکنون جهان با چشمانی مضطرب وقایع اوکراین را تماشا می کند و مدام در این فکر است که آیا جنگ اوکراین می تواند به سایر نقاط جهان سرایت کند و منجر به آغاز جنگ جهانی دوم شود؟
شباهت داستان با شبه جزیره کریمه و حادثه با دیوان
یک سال قبل از شروع رسمی جنگ جهانی دوم، نازیهای سودتن موفق شدند این بخش از چکسلواکی را تصرف کنند. درآمد مناطق کوهستانی چکسلواکی در آن زمان سه میلیون آلمانی جمعیت داشت و پس از وقایع جنگ جهانی اول بر اساس معاهده ورسای بخشی از چکسلواکی بود. ساکنان آلمانی این منطقه ادعا می کردند که توسط دولت جدید مورد ظلم قرار گرفته اند و نازی ها نیز به همین بهانه شروع به هجوم به این منطقه کردند.
در 29 مارس 1938 نماینده آلمان سودتن در پارلمان چکسلواکی خواستار استقلال شد و همزمان آلمان نازی در مرز چکسلواکی دست به اقدامات خصمانه زد. شش ماه بعد، کنفرانسی در مونیخ با میانجیگری ایتالیا و بریتانیا برای یافتن راه حل دیپلماتیک، به عنوان مثال، علیرغم عدم حضور نماینده شوروی یا چکسلواکی، برگزار شد. سرانجام، نویل چمبرلین، نخست وزیر وقت بریتانیا، اعلام کرد که با هیتلر توافقی حاصل شده و سود حاصله به آلمان داده شده است. ده روز بعد، ارتش نازی وارد چکسلواکی شد و عواید آن را تصرف کرد.
بیشتر بدانید | فیلم مونیخ: پایان جنگ این بر اساس وقایع توافق مونیخ 2021 است و می تواند به خوبی توضیح دهد که هیتلر قبل از شروع رسمی جنگ جهانی دوم چه کرده است. داستان، نویل چمبرلین را متهم میکند که در همان ماجرا از نازیها دلجویی کرده است.
«مونیخ: پایان جنگ» از وقایع تاریخی توافق مونیخ پس از جنگ جهانی دوم میگوید.
شباهت بین تاریخ لوهانسک و دونتسک و حادثه آنشلوس
یک سال و شش ماه قبل از جنگ جهانی دوم، یک حادثه Anschluss رخ داد. آلمان نازی و اتریش با معاهده ورسای ممنوع شدند، اما حکومت نازی ها در آلمان تحت فشار دولت اتریش قرار گرفت که مجبور به استعفا شد. با چراغ سبز دولت جدید طرفدار آلمان، ارتش نازی پا به خاک اتریش گذاشت. از نظر تاریخی، پس از استقبال پرشور مردم اتریش از هیتلر، دولت جدید اتریش طرح این کشور را برای الحاق آلمان نازی بدون تصویب پارلمان تصویب کرد.
بیشتر بدانید | دونتسک و لوهانسک دو منطقه اخیر مورد مناقشه بین روسیه و اوکراین، به گفته ولادیمیر پوتین، بخشی از قلمرو تاریخی روسیه هستند و به آن تعلق دارند. هر دو نقطه از نظر جغرافیایی بخشی از منطقه دونباس اوکراین هستند و قبل از حوادث سال 2014 اوکراین جمعیت زیادی داشت. اوکراینی ها 58 درصد از جمعیت لوهانسک و 57 درصد از جمعیت دونتسک را تشکیل می دادند، اما بخش قابل توجهی از اوکراینی ها پس از ناآرامی ها و اعلام استقلال جدایی طلبان این منطقه را ترک کردند. مثلاً هواداران سرشناس فوتبال در ایران، تیمهای دونتسک «مینر» و لوگانسک «داون» در این مدت ورزشگاههای خود را در این مکانها فروختند و با پول خود ورزشگاههای جدیدی در داخل اوکراین خریدند!
اداره استان های دونتسک و لوهانسک به عنوان جمهوری های خودمختار پس از حوادث سال 2014 به طور کلی بر عهده دولت های منطقه و شبه نظامیان طرفدار روسیه بود. علیرغم این واقعیت که بیشتر جمعیت آنها اوکراینی هستند، 75 درصد آنها روسی صحبت می کنند. در 6 آوریل 2014، هواداران روسیه ساختمان های دولتی را در سه استان لوهانسک، دونتسک و خارکف تصرف کردند و خواستار برگزاری همه پرسی برای پیوستن به روسیه شدند. بیش از 96 درصد از رای دهندگان به خودمختاری لوهانسک رای دادند.
موقعیت دونتسک و لوهانسک؛ دو منطقه مورد مناقشه آخر روسیه و اوکراین روی نقشه هستند
شباهت تاریخ اشغال لهستان با جنگ اوکراین
جنگ جهانی دوم با اعلام جنگ بریتانیا و فرانسه توسط آلمان نازی آغاز شد. در 1 سپتامبر 1939، آلمانی ها حمله ای را علیه لهستان آغاز کردند و انگلیس و فرانسه برای دفاع از لهستان به جنگ با هیتلر عجله کردند، اما چه چیزی باعث اختلاف آلمان با لهستان شد؟ آلمان، اتریش و روسیه در سال 1795 سرزمین های لهستان را تقسیم کردند که باعث شد لهستان به مدت 120 سال از نقشه جهان ناپدید شود.
پس از جنگ جهانی اول، بر اساس معاهده ورسای، لهستان مستقل احیا شد، این بار آلمانی ها به منطقه صنعتی سیلزی در خاک لهستان اعتراض کردند و ادعا کردند که دولت لهستان به آلمانی های ساکن آنجا ظلم می کند. اگرچه برخلاف درآمد چکسلواکی، این بار نتیجه همه پرسی برخلاف میل آلمانی ها بود، اقلیت آلمانی ساکن در این منطقه از پذیرش قدرت لهستانی ها خودداری کردند. با افزایش فشار دولت لهستان و انتشار تصاویر کشتار آلمانی ها، هیتلر در نهایت به لهستان حمله کرد.
بیشتر بدانید |ترکیب جمعیتی پیچیده لهستان در آغاز جنگ جهانی دوم بسیار شبیه به وضعیت فعلی در مناطق مورد مناقشه روسیه و اوکراین است. از نظر سیاسی، دولت ولادیمیر زلینسکی تقریباً همان اشتباهات استراتژیک دولت لهستان در سال 1939 را تکرار می کند. لهستانی ها در آن سال ها بین دو دولت قدرتمند آلمان و اتحاد جماهیر شوروی قرار داشتند و از هر دو طرف احساس خطر می کردند، بنابراین تصمیم گرفتند از نظر سیاسی و نظامی به فرانسه نزدیک شوند. تقریباً همان کاری که ولادیمیر زلنسکی با ناتو انجام داد. اشتباه بعدی ادامه فشار بر اقلیت آلمانی ساکن لهستان بود (دوباره، مشابه اشتباه اوکراین در اعمال فشار بر روس های ساکن در دونتسک و لوهانسک). پس از تهاجم آلمان، لهستان متوجه شد که به شدت به توانایی های شرکای نظامی خود متکی است، زیرا خاک فرانسه خود به سرعت توسط آلمان نازی اشغال شد.
آیا رویارویی به بزرگی جنگ جهانی دوم وجود دارد؟
آتشهای جنگ جهانی دوم پس از حمله آلمان به لهستان با مداخله بریتانیا و فرانسه آغاز شد، اما قبل از آن در سایر نقاط جهان رویدادهای زیادی رخ داد که میتوانست هشدار دهنده یک جنگ تمام عیار باشد. به عنوان مثال، یک سال و نیم پیش جهان شاهد حادثه آنشلوس بود و مواردی مانند وقایع محاصره و اشغال چکسلواکی را تجربه کرد. اینها رویدادهایی بود که آلمانی ها در جهان جشن گرفتند، اما اگر سپتامبر 1939 را به عنوان تاریخ رسمی جنگ در نظر بگیریم، پیامدهای اشغال اتیوپی توسط ایتالیا در سال 1935، آغاز جنگ داخلی اسپانیا. در سال 1936 حمله ژاپن به چین در سال 1937 و حتی اختلافات مرزی ژاپن و شوروی در نیمه دوم دهه 1930 به راحتی گذشت. در آن سال ها ژاپنی های مستقر در مانژولی و همچنین شوروی و جمهوری خلق مغولستان دائماً در حال جنگ بودند.
هشت ماه پس از حمله آدولف هیتلر به لهستان، هیچ اقدام نظامی جدی علیه آلمان نازی صورت نگرفت.
در همان سالها آلمان به سرزمین سودت حمله کرد و دولت بریتانیا صادقانه معتقد بود که با امضای قرارداد مونیخ می تواند به آدولف هیتلر اطمینان دهد. آلمان نیز قول داده است (احتمالاً شبیه به قول اخیر ولادیمیر پوتین به رهبران غربی در مورد خودکنترلی در اوکراین) که به زودی فریفته شیطان خواهیم شد و … این سلسله وقایع سرانجام جهان را در عرض تنها پنج سال مجبور کرد تا وارد جنگ آتشین شده و از 70 تا 85 میلیون نفر خواهند مرد.
بیشتر بدانید | فاصله بین آغاز تهاجم آلمان به لهستان تا اعلام جنگ بین فرانسه، بریتانیا، استرالیا و آلمان نیوزلند در آغاز جنگ جهانی دوم تنها 48 ساعت بود. سه روز بعد، آفریقای جنوبی و 9 روز بعد کانادا به این اتحاد ملحق شدند، اما همه آنها دست کم هشت ماه اقدام نظامی جدی علیه آلمان انجام ندادند و ترجیح دادند که آلمان را محاصره دریایی کنند و هزینه جنگ را افزایش دهند. واردات (شکلی از تحریم های اقتصادی آمریکا و اروپا علیه روسیه). نازی ها همچنین از زیردریایی ها برای مقابله با کشتی های نظامی و تجاری متفقین استفاده می کردند که به نبرد آتلانتیک معروف است.
[ad_2]