[ad_1]
وی ادامه داد: از دی ماه مقرر شد مالیات بر سیگار در قانون مالیات بر ارزش افزوده فعلی تجمیع شود و هر سال پنج درصد به آن اضافه شود که در لایحه بودجه 1401 نیز تعریف شده است، اما کمیسیون تلفیق برای هر جعبه سیگار تولید داخل تعیین شده است. پیش بینی 2 میلیون و 300 هزار جلد، سه میلیون تومان مالیات بر پنبه به ازای هر جعبه سیگار خارجی که 820 درصد بیشتر از مالیات پنبه امسال است. از بدو معرفی تاکنون مورد انتقاد تولیدکنندگان سیگار، وزارت صمت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوده که با مخالفت مجلس شورای اسلامی مواجه شده است.
به گزارش همشهری، محمدرضا تاجار، رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان فرآورده های دخانی می گوید قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر دخانیات را برای هشت سال آینده شفاف سازی کرده است. بر این اساس، تولیدکنندگان داخلی برندهای ایرانی که حدود 20 درصد از تولیدکنندگان سیگار را تشکیل میدهند، 25 درصد و شرکتهای بینالمللی 40 درصد بر اساس تعرفههای فروش باید پرداخت کنند. طبق قانون، مالیات تنباکو سالانه پنج درصد افزایش می یابد و به 55 درصد برای برندگان داخلی، 95 درصد برای برندگان بین المللی و 125 درصد برای واردکنندگان محدود می شود. علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده، تولیدکنندگان سیگار در سال آینده حقوق ورودی مواد اولیه شامل سود بازرگانی و عوارض گمرکی 15 تا 32 درصدی را برای مواد اولیه مختلف پرداخت خواهند کرد. واحدهای فعال در این بخش باید در پایان سال 25 درصد از سود خود را به عنوان مالیات بر عملکرد پرداخت کنند. انحصار تولیدات داخلی 2 درصد و واردات 10 درصد است. بر این اساس تولیدکنندگانی که سیگار وارد می کنند نیز باید 35 درصد مالیات بر ارزش افزوده بپردازند.
جنبه های مثبت و منفی چیست؟
اما استدلال نمایندگان چه بود که ۱۲۹ نماینده در دادگاه با حذف بند الحاقی هفت تبصره از ۶ ماده لایحه موافقت کردند؟ آیا نباید اثرات استفاده از این ماده مضر را افزایش داد تا گامی در جهت سلامت برداشته شود؟ احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم کوما گفت: درست است که برای پیشگیری از بیماری باید اقداماتی انجام شود، اما برای گران شدن سیگار از دارو کاری لازم نیست. از طرفی تولید آسیب می بیند و قاچاق افزایش می یابد. این بود که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز این افزایش نامه را غیرمنطقی و به دلایل متعدد تشخیص داد.
علیرضا سلیمی سخنگوی محلات و دلیجانی نیز علت مخالفت خود را این است که 30 درصد بیماری ها ناشی از مصرف دخانیات است و سالانه 60 هزار نفر در کشور بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند.
محسن پیرهادی نیز با انحلال موافقت کرد و گفت: تاثیر سیگار باعث افزایش 820 درصدی قیمت تمام شده سیگار داخلی و 1600 درصدی تولید برندهای خارجی می شود که قطعاً هزینه خانوارها را افزایش می دهد.
علی عسگر باقرزاده، سخنگوی مردم بابلسر نیز با مخالفت با پیشنهاد حذف این اقلام، گفت: سیگار عامل بسیاری از مرگ و میرها و همچنین بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی، ریه و سرطان های مختلف است و در ایران بیش از 100 هزار میلیارد. مرد. وی گفت: بار مالی زیادی برای وزارت بهداشت ایجاد شده است. ما باید به فکر این حوزه باشیم. اگر قیمت سیگار 10 درصد افزایش یابد، مصرف آن 4 درصد و در بین نوجوانان و جوانان تا 8 درصد کاهش می یابد.
وضعیت ایران و تجربه جهان
سالانه حدود 65 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می شود. با توجه به حجم گردش مالی 50 هزار میلیارد تومانی سیگار و 80 درصد سهم برخی شرکت های خارجی از این درآمد، باید گفت که 45 درصد مصرف داخلی قاچاق است. نزدیک به 350 میلیارد نخ سیگار توسط برندهای تقلبی تولید می شود که استانداردهای بهداشتی را رعایت نمی کنند. طی 10 سال گذشته بیش از 90 درصد تنباکو از خارج از کشور صادر شده است، اما با ورود فناوری بیش از 80 درصد سیگارهای داخلی صادر شده است.
قیمت سیگار از سال 1965 در ایالات متحده به طور پیوسته در حال افزایش بوده است و مطالعات نشان داده است که مالیات های بالاتر سیگار باعث کاهش مصرف سیگار شده است. به ازای هر 10 درصد افزایش قیمت یک پاکت سیگار، میزان مصرف سیگار در جوانان حدود هفت درصد کاهش می یابد. همین امر در مورد اقلیت ها و سیگاری های کم درآمد نیز صدق می کند. به عنوان مثال، زمانی که ایالت ویسکانسین مالیات سیگار را به 1 دلار در هر بسته افزایش داد، خط تلفن ترکیه 20000 تماس را در دو ماه ثبت کرد. برخلاف 9000 تماس در سال. در سال 2012، RTA International نظرسنجی ای را برای وزارت بهداشت ایالت نیویورک از سال 2010 تا 2011 انجام داد تا بار مالی پرداخت مالیات بر خانواده های کم درآمد را ارزیابی کند. این مطالعه نشان داد که “مالیات بالا بر سیگار به جای اینکه آنها را مجبور به ترک سیگار کند، می تواند به سیگاری های کم درآمد آسیب برساند.”
از 13000 مورد بررسی شده در ایالت نیویورک، سیگاری های کم درآمد 23.6 درصد از درآمد خود را صرف سیگار می کنند. افراد پردرآمد تنها 2 درصد از درآمد خود را خرج می کنند، در حالی که افراد کم درآمد در سراسر کشور 14 درصد از درآمد خود را خرج می کنند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در مورد مالیات سیگار در سراسر جهان، ایالات متحده در میان 50 کشور پرجمعیت از نظر درصد بسته های سیگاری که برای مالیات خرج می شود، رتبه 36 را دارد. داده ها نشان می دهد که مالیات 42.5 درصد از هزینه یک بسته سیگار در ایالات متحده را تشکیل می دهد. در مقایسه با 82.2٪ در بریتانیا، که در آن مالیات بر سیگار بالاترین است.
برای حفظ سلامت جامعه چه باید کرد؟
سیگار کشیدن قبل از 13 سالگی به کشور رسیده است و سیگار کشیدن حتی در بین زنان و دختران نوجوان در مدارس دیده شده است. فرید براتیساده، مدیرکل پیشگیری و درمان مواد مخدر در گفتوگو با همشهری درباره لغو مالیات بر سیگار گفت: در مصرف یا عدم مصرف مواد مختلف اعم از مواد مخدر و غیر دخانی عوامل مختلفی موثر است. باید در نظر داشت که افزایش یا کاهش ساده قیمت اتفاق نخواهد افتاد. با افزایش قیمت ها، مصرف کنندگانی که نمی توانند یا نمی خواهند مصرف خود را کاهش دهند، با چالش های دیگری روبرو خواهند شد. در جامعه ما هر روز قیمت ها تغییر می کند و مافیای مواد مخدر قیمت ها را در نقطه ای نگه می دارد که مصرف زیاد کاهش پیدا نکند. با افزایش مالیات قطعا مصرف کاهش می یابد اما از طرفی وضعیت جامعه اینگونه است.
بوراتی موفقیت جامعه را به عنوان عوامل دیگر وابسته به ایالات متحده می داند. وی گفت: افزایش مالیات در ایالات متحده با قوانین و عوامل بازدارنده همراه بوده است. به عنوان مثال سیگار به کودکان و افراد زیر 18 سال فروخته نمی شود و در صورت گزارش چنین تخلفی با فروشنده برخورد شدید خواهد شد. توجه به این نکته ضروری است که برای کاهش مصرف ابتدا باید به قوانین پیشگیری توجه کرد. ابتدا نوعی بازدارندگی ایجاد کنید و سپس قیمت ها را در حمایت از این قوانین افزایش دهید.»
وی از سوی دیگر به مشکلات دیگری در سیاست کشور اشاره می کند و می گوید: بخشی از این عدم حذف مالیات سیگار به مشکلات بهداشتی بستگی دارد، اما وقتی برای کشف قاچاق و مواد مخدر پاداش و پاداش در نظر گرفته می شود، هیچ نیرویی نمی خواهد. از چنین جوایز و تقدیرنامه ها شماره. یعنی بدون شک مخالف. اما به طور کلی نمی توان قیمت را برای مدت طولانی افزایش داد. باید فکر کرد که داروهای خطرناک تر و بی کیفیت تر وارد بازار نمی شود و از طرفی میل به داشتن رابطه جنسی بی کیفیت به قیمت سیگارهای گران قیمت ایجاد نمی کند و سلامت مردم را به خطر نمی اندازد. . جامعه دو بار».
مدیرکل پیشگیری و درمان مواد مخدر معتقد است: باید سیاست تغییر کند و فروش سیگار به افراد زیر 18 سال ممنوع شود و سپس هزینه ها دستکاری شود وگرنه تنها افزایش مالیات بر سیگار تاثیر چندانی در کاهش مصرف نخواهد داشت. . در دراز مدت چنین نخواهد شد.»
[ad_2]