[ad_1]
فرارو- مطالعات سال به سال امید به زندگی جنبه های زیادی را در بر می گیرد و امروزه گروهی از دانشمندان سعی کردند مدلی برای محاسبه این اثر ایجاد کنند و موضوع امید به زندگی را با رژیم غذایی معمول بزرگسالان امروزی مرتبط کنند. یافته های دانشمندان نشان می دهد که گذار از یک رژیم غذایی معمولی به یک رژیم غذایی سالم می تواند طول عمر بزرگسالان را حداقل تا 10 سال افزایش دهد.
به گزارش فراار،زندگی شهری امروزی اکثر بزرگسالان در سراسر جهان را مجبور به اتخاذ رژیمی کرده است که با وجود تفاوتها، معمولاً شامل مقادیر زیادی چربیهای اشباع شده، غلات تصفیهشده و گوشت قرمز است. بازگشت به غذاهای آماده و فرآوری شده به دلیل کمبود زمان پخت، یکی از دلایل اصلی همین رژیم غذایی در بزرگسالان امروزی به ویژه در مناطق شهری است. توجه به این نکته مهم است که حتی افرادی که در خانه آشپزی می کنند به شدت به همان چربی های اشباع شده و غلات تصفیه شده وابسته هستند. این امر باعث ایجاد عوارض طولانی مدت این افراد شده است که سلامت آنها را تهدید می کند.
تخمین زده می شود که عوامل خطرزای غذا در سطح جهان سالانه منجر به ۱۱ میلیون مرگ و ۲۵۵ میلیون ناتوانی می شود. بر این اساس، محققان از متاآنالیزهای موجود و داده های حاصل از مطالعه بار جهانی بیماری برای ساخت مدلی استفاده کردند که به ما امکان می دهد فوراً تأثیر تعدادی از تغییرات رژیم غذایی را بر امید به زندگی (LE) ارزیابی کنیم. این مدل هم اکنون به عنوان یک ابزار آنلاین به نام ماشین حساب عمل می کند Food4HealthyLife در دسترس عموم است. نویسندگان این مطالعه میگویند: «درک پتانسیل سلامت گروههای غذایی مختلف میتواند افراد را قادر به دستیابی به مزایای سلامتی قابلدستیابی و قابل توجهی کند. ماشین حساب Food4HealthyLife می تواند ابزار مفیدی برای پزشکان، سیاستمداران و مردم عادی باشد تا تاثیر رژیم غذایی بر سلامت را درک کنند.
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه برگن میگوید تغییرات در یک رژیم غذایی سالم در واقع برای افراد در هر سنی مفید است، اما هر چه زودتر رژیم غذایی از گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده حذف شود، در درازمدت عواقب سلامتی بهتری خواهد داشت. لارس فادنز، محقق ارشد این تیم، میافزاید: «مطالعات تا به امروز فواید سلامتی مرتبط با گروههای غذایی خاص یا الگوهای غذایی خاص را نشان دادهاند و اطلاعات محدودی در مورد تأثیرات سایر تغییرات رژیم غذایی بر سلامتی ارائه کردهاند». اما اکنون رویکرد شبیه سازی شده ما این شکاف را پر می کند.
نتایج این مطالعه نشان می دهد که اگر جوانان از رژیم غذایی سنتی فاصله بگیرند و شروع به خوردن غذاهای سالم تری کنند، امید به زندگی آنها بیش از ده سال افزایش می یابد. به ویژه، از سن 20 سالگی، زنان جوان توانستند با اجتناب از یک رژیم غذایی معمولی که به دلیل محتوای بالای گوشت قرمز، چربی های اشباع شده و غلات تصفیه شده شناخته می شود، امید به زندگی خود را 10.7 سال افزایش دهند. از سوی دیگر، جوانان با تغییر این رژیم، امید به زندگی خود را 13 سال افزایش دادند.
این تیم دریافتند که خوردن حبوبات (مانند لوبیا و نخود) عمر جوانان را بیش از دو سال افزایش می دهد، در حالی که غلات کامل و آجیل به میزان مشابهی طول عمر را افزایش می دهند. مصرف کمتر گوشت قرمز نیز به این تغییر سالم کمک کرد و طول عمر زنان را 1.6 سال و میانگین امید به زندگی مردان را 1.9 سال افزایش داد. هنگامی که بزرگسالان در سنین پایین از گوشت فرآوری شده صرف نظر می کردند، نتایج دقیقاً یکسان بود. برای افراد مسن، این مطالعه نشان می دهد که برای ایجاد تغییرات مثبت هرگز دیر نیست. برای افراد بالای 60 سال، گذار از تغذیه سنتی به تغذیه سالم و بهینه، امید به زندگی زنان را 8 سال و مردان را 8.8 سال افزایش می دهد. در 80 سالگی، هم مردان و هم زنان به طور متوسط 3.4 سال از آنها بزرگتر بودند.
منبع: sciencedaily
ترجمه: مصطفی جرفی فرارو
[ad_2]