[ad_1]
مجله دیجی کالا – مریم ابراهیمی: زرشک پلو با مرغ نقش بسزایی در فرهنگ آشپزی ایرانیان دارد. غذایی محبوب که امضای هر سرآشپز ایرانی است و بهترین نمونه برای عرضه زعفران، زرشک و برنج ایرانی به جهانیان است. در این قسمت می خواهیم طرز پخت زرشک پلو با مرغ خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
برای تهیه پلو از زرشک به دلخواه می توانید از سینه مرغ، فیله یا ران مرغ استفاده کنید. سس مرغ در این غذا بسیار مهم است و باید غلیظ و خوش طعم باشد و با مرغ یا جداگانه سرو شود. همچنین از برنج ایرانی و مقدار زیادی زعفران پلو از زرشک تهیه می شود و آن برنج که رشد خوبی داشت صاف می شود.
طرز پخت این غذای خوشمزه بسیار ساده است و با ترفندهایی که به شما آموزش می دهیم می توانید آن را خوشمزه تر و با شکوه تر طبخ کنید و دل همه را به دست آورید.
مواد لازم برای 3 نفر
- ران یا سینه مرغ: ۲ تا ۳ عدد
- آب پرتقال: 2 فنجان
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
- پیاز رنده شده: 2 عدد متوسط
- زرشک: سه چهارم پیمانه
- پرتقال شیرین خلال شده: 3 قاشق غذاخوری
- خلال پسته: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز: 2 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: یک و نیم قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه ای: نصف مقدار
- کره: 50 گرم
- زردچوبه، پودر کاری، فلفل سیاه، برگ بو، هل، چوب دارچین و نمک به میزان لازم
طرز تهیه
1. یک عدد هل و دو برگ هل را در ظرفی آب بریزید و بعد از جوش آمدن تکه های مرغ را داخل آن بریزید تا کمی در آب بپزند. سپس جوجه ها را از آب خارج کرده و آبکشی کنید. پس از خشک شدن مرغ ها آنها را در نصف کره و کمی روغن و زردچوبه تفت دهید.
2. وقتی مرغ سرخ شد آن را از ماهیتابه خارج کنید و دو سوم پیاز رنده شده را در تابه تفت دهید تا کمی طلایی شود. سپس فلفل دلمه ای رنده شده را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید.
بعد از پخت، چوب دارچین، نمک، فلفل سیاه، پودر کاری و کمی زردچوبه را اضافه کنید.
3. بعد از تفت دادن رب گوجه فرنگی و سپس آب پرتقال و کمی زعفران دم کرده اضافه کنید. مقدار نمک غذا را تنظیم کنید و اجازه دهید سس مرغ بجوشد.
4. پس از به جوش آمدن سس مرغ را داخل آن بریزید و نیمی از خلال های پرتقال را روی آنها بریزید. اجازه دهید مرغ به مدت 2 تا 3 ساعت با درب بسته بپزد و بجوشانید تا خوب جا بیفتد.
رژه: 2 ساعت آخر پخت قسمت گوشت مرغ ها باید تا ته تابه باشد.
5. در حالی که مرغ در حال پختن است، یک سوم پیاز باقی مانده را در تابه ای با روغن باقی مانده و کمی روغن با حرارت ملایم تفت دهید. وقتی پیازها طلایی شد، زرشک هایی را که به مدت 15 دقیقه در آب سرد خیس کرده اید آبکش کنید و سپس به پیازها اضافه کنید. در این مرحله ۲ قاشق غذاخوری شکر را به زرشک اضافه کنید و با هم تفت دهید.
6. بعد از شکر، برش های باقی مانده پرتقال، پسته و زعفران را به زرشک اضافه کنید و مخلوط کنید. وقتی برنج آماده شد، کفگیر برنج را با زرشک و برش ها مخلوط کنید تا برنج سفید را در ظرفی بریزید، مخلوط را داخل آن بریزید.
7. وقتی مرغ چنین فرمی گرفت و با روغن چرب شد، کاملا آماده شده و جا می افتد.
8. خوشمزه برای خوردن.
[ad_2]