[ad_1]
فراروـپلو مخلوط جایگاه ویژه ای در سفره غذاهای ایرانی دارد. پلو از لوبیا، پلو از کلم، پلو از هویج، پلو شیرین، آب پلو و غیره. – اینها از انواع پلوهای مخلوط هستند که در مهمانی ها طرفداران خود را دارند. پیتا کباب نوعی پلو مخلوط است که با قرار دادن کباب آماده در کنار برنج در تابه برای پخت با برنج تهیه می شود.
به گزارش فرارو، پخت این غذا به این صورت برنج را خوب می کند; همچنین به دلیل شباهت این خوراک به تهچین ظاهری زیبا و جذاب دارد. در این مطلب طرز پخت کباب پلو به همراه نکات و ترفندهای مهم در مورد تهیه آن در منزل به شما کاربران عزیز ارائه می شود.
مواد لازم برای پخت کباب پلو
برنج: 3 پیمانه
چاشنی: 200 گرم
پیاز درشت: 1 عدد
زعفران دم کرده: یک چهارم پیمانه
گوجه فرنگی: 3 عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر: اختیاری
روغن مایع: به میزان لازم
نکات مواد اولیه
نکات مربوط به زعفران
سعی کنید همیشه از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه آب زعفران بیشتر دم کنید آب آن کمتر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون افزودن شکر و شکر کاملا آسیاب کنید. سپس برای 1 قاشق چایخوری زعفران 2 قاشق غذاخوری آب جوش و 2 تکه یخ اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد.
زعفران را در ظرف در بسته در فریزر نگهداری کنید و هنگام استفاده در دمای اتاق بگذارید تا آب شود. بعد از هر بار استفاده مجدد، زعفران باقی مانده را در فریزر قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای فهمیدن تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود بگذارید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ که خالص است. زعفران تقلبی معمولا براق است.
نکات گوشتی
معمولاً وقتی از گوشت قرمز صحبت می کنیم، بیشتر از مضرات آن صحبت می کنیم. اما مشخص است که گوشت قرمز سرشار از پروتئین است و بهترین غذا برای تقویت عضلات و تقویت بدن است. همچنین مقدار قابل توجهی امگا 3 دارد و منبع غنی آهن است و در پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک طرف باعث تشکیل هموگلوبین در خون می شود و از سوی دیگر باعث تسریع رساندن اکسیژن به قلب و مغز می شود.
گوشت قرمز منبع عالی ویتامین های گروه B است.این گروه از ویتامین ها برای متابولیسم بهتر ضروری هستند. همانطور که می بینید، گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مصرف به مقدار مناسب آن مهم است و مصرف یک یا دو بار در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر هنگام پختن گوشت چرخ کرده از گوشت بره استفاده می کنید، به خاطر داشته باشید که گوشت بره در حین پخت آب می شود. پس باید حجم کباب را زیاد کنید. برای تهیه شیشلیک در ماهیتابه توصیه می کنیم از گوشت گاو و بره استفاده کنید.
نکاتی در مورد پیاز
اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین عضو خانواده پیاز است. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام و یا در سالاد و سس مصرف کرد. این پیاز بهترین انتخاب برای غذاهای مکزیکی نیز می باشد. پیاز قرمز فیبر بیشتری نسبت به پیاز سفید و زرد دارد و به دلیل رنگ زیبا می توان از آن برای تزئین بشقاب نیز استفاده کرد. همچنین برای کباب کردن، سالاد و ساندویچ انتخاب خوبی است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی دهد. بنابراین از آنها برای پخت و پز استفاده نمی شود.
طرز پخت کباب با برنج
۱- ابتدا پیاز را رنده کنید و در ظرفی بریزید. سپس گوشت چرخ کرده را با نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و زردچوبه و کمی زعفران به پیاز اضافه کنید. حالا گوشت و پیاز را خوب مخلوط کنید تا کاملا با ادویه ها مخلوط شوند. کف تابه را با مقدار بسیار کمی روغن چرب کنید. سیب زمینی ها را پوست گرفته و آب آن را بگیرید. کباب آماده شده را در قابلمه بریزید و روی اجاق بگذارید و حرارت را کم کنید تا بپزد. دو طرف گوشت را به این ترتیب سرخ کنید.
۲- پس از سرخ شدن کباب ها در تابه و کنار گذاشتن، گوجه ها را خلال کرده و در همان ماهیتابه با کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
3- پس از شستن برنج، آب داغ و نمک را اضافه کنید. به اندازه نمک به آن اضافه کنید تا کمی شورتر از حد معمول شود. اجازه دهید برنج چند ساعت خیس بخورد. برای داشتن بهترین کیفیت بهتر است برنج را حداقل به مدت 3 ساعت در نمک خیس کنید. اگر وقت دارید حتما برنج را از شب قبل خیس کنید. برای آبکش کردن برنج، ظرف را با دو سوم آب پر کنید و روی آتش بگذارید. نمکش کن وقتی آب جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آب اضافه شده به برنج را آبکش کرده و برنج را در آن خیس کنید و برنج خیس شده را در آب در حال جوش بریزید.
آتش برنج در حال جوشیدن کم نباشد و شعله گاز متوسط و زیاد باشد. ظرف را با درب نپوشانید و صبر کنید تا آب برنج بجوشد. وقتی آب دوباره به جوش آمد، برنج را چند بار با فاصله هم بزنید و البته مراقب باشید که دانه ها باز شوند. مراقب باشید برنج را خرد نکنید. برنج باید حدود ده تا چهارده دقیقه بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. برنج زمانی که دانه های آن نرم هستند برای آبکشی مناسب است. اما مغز هنوز سنگین است.
بعد از آبکش کردن برنج، اجازه دهید برنج کاملاً آبکش شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا دانه ها نپزند و نمک اضافی بین دانه ها خارج شود تا برنج شور نشود. اگر می خواهید برنج ور بیاید، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک لیوان آب سرد اضافه کنید. این به برنج شوک وارد می کند و آن را بلندتر می کند. مراقب باشید از وسط برنج آب سرد اضافه نکنید. در عوض، دور برنج را خیلی کم اضافه کنید.
حالا کف تابه نچسب کمی روغن بریزید و جای خالی مورد نظر را پهن کنید. چند کفگیر برنج در تابه بریزید. سپس کباب های آماده شده را روی برنج بچینید و گوجه فرنگی های تفت داده شده را روی آنها قرار دهید. باقی مانده برنج را روی کباب و گوجه فرنگی بریزید و در آخر روی برنج کمی روغن و زعفران بریزید. ظرف برنج را روی حرارت ملایم در فر قرار دهید تا بپزد. پس از پخته شدن برنج، لاپو کباب شما آماده است که می توانید آن را در ظرف برگردانید و نوش جان کنید.
[ad_2]