[ad_1]
قیمت شلغم در میوه فروشی های تهران از 25 هزار تومان در هر کیلوگرم گذشت، هر کدو حلوایی به طور متوسط بین 35 تا 40 هزار تومان و هر کیلوگرم لیموترش حداقل 20 هزار تومان است. موج جدید افزایش قیمت سبزی و صیفی به خصوص غذاهای پرمصرف در فصل زمستان، در حالی که میوه های فصلی نیز قیمت بسیار بالایی دارند، برخی نه تنها در اوایل پاییز بلکه پس از فصل جدید و تا به امروز بازار میوه در عید ، قیمت آنها همچنان در حال افزایش است.
به گزارش همشهری، آغاز فصل پاییز علاوه بر بحران قیمت گوجه فرنگی که از تابستان آغاز شد، منجر به افزایش قیمت سیب زمینی و برخی دیگر از محصولات شد. در زمینه میوه های زمستانی نیز با وجود صحبت های اتحادیه های کارگری مبنی بر وفور تولید سیب و مرکبات، قیمت ها در فروشگاه های سطح شهر بالا بود. لیماشیر از ابتدا با قیمتی در حدود 15 هزار تومان تولید می شد و امروز به 30 هزار تومان رسیده است. کیفیت میوه، متوسط قیمت سیب، توت، پرتقال و نارنگی هرگز زیر 25000 تومان در هر کیلوگرم نبوده است. اما هزینه بالای زمستان کجاست؟
به نظر می رسد گسترش موج جدید تاج و گرانی گوشت و برنج باعث افزایش تقاضا و افزایش قیمت سبزی و صیفی شده است. در حالی که شلغم پس از موج جدیدی از شیوع تاج می رود، آخرین کالای گران قیمت در بازار میوه و تره بار است. این محصول که 2 هفته پیش 5 هزار تومان می فروخت، اکنون به 25 هزار تومان رسیده و میادین میوه و تره بار کیلویی 13 هزار تومان می فروشند. رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار تهران افزایش قیمت را موقتی خواند و گفت: باید مسیر خود را طی کند و هیچکس نمی تواند جلوی آن را بگیرد. اسدولا کارگر دلیل افزایش قیمت شلغم را شیوع سویه جدید کرونا و افزایش تقاضا عنوان کرد و گفت: خرید شدید شلغم منجر به افزایش پنج برابری قیمت شلغم شده است. تابستان امسال با شیوع سویه دلتا تقاضا برای هویج افزایش یافت و قیمت آن به کیلویی 40 هزار تومان رسید.
رئیس کانون وکلای دادگستری تهران در گفت وگو با همشهری از بارش برف و باران در برخی مناطق به دلیل گرانی شلغم خبر داد. با توجه به دارایی های نژاد، در هوای خوب عرضه این محصول به بازار افزایش می یابد و با افزایش عرضه قیمت این محصول اندکی کاهش می یابد. در مورد گوجه فرنگی، خیار و سیب زمینی نیز در استان های جنوبی عامل گرانی کاهش تولید و وقوع سیلاب اعلام شد و گفته می شود حتی در استان های سیب زمینی خیز بازار این محصولات ناآرام است. ارزان بودن صادرات سیب زمینی باعث کاهش عرضه این محصول در بازارها شده است اما به نظر نمی رسد در آینده نزدیک قیمت سیب زمینی کاهش محسوسی داشته باشد. گوجه فرنگی در میادین میوه و تره بار کم است و حتی در لیست قیمت این سازمان فقط برای گوجه فرنگی گلخانه ای قیمت قید شده است.
افزایش هزینه های تولید برای کشاورزان و باغداران طی دو سال گذشته نیز قیمت محصولات را افزایش داده است، اما عوامل دیگری نیز در رونق بازار میوه و تره بار موثر بوده است. برف، باران، سیل، سرما و تاج شاید بهانه خوبی برای گرانی شلغم، کدو سبز و لیمو باشد، اما برای گرانی پرتقال، نارنگی، سیب و سیب زمینی، علیرغم این وعده ها برای تامین بازار همزمان. قیمت مناسب، سوء مدیریت در توزیع و عرضه مهمترین چیز به نظر می رسد. این یک عامل گران است.
[ad_2]