[ad_1]
فراروآناتولی لون، نویسنده و تحلیلگر مؤسسه کوینسی، در گزارش خود از رویکرد دولت ایالات متحده در پوشش سیاست خارجی و امنیتی انتقاد کرد و از رسانه ها و روزنامه نگاران برجسته آمریکایی خواست تا آنچه را که دولت می گوید دنبال کنند. ایالات متحده بدون ارائه هیچ مدرکی در این منطقه متهم شده و خواستار اصلاح این روند شده است. وی به ویژه بر این باور است که این رویکرد دولت آمریکا و متعاقب آن تعهد روزنامه نگاران و رسانه های آمریکایی به این موضوع باعث بروز فجایع قابل توجهی برای آمریکا و حتی جهان شده است و در این زمینه به نمونه های تاریخی مختلفی اشاره می کند. لوین در گزارش خود، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه را به طور مشخص دروغگویی توصیف کرد که فقط به سازمان های دولتی و مقامات عالی رتبه آمریکا دروغ می گفت و صرفاً انتظار داشت که همه رسانه ها بدون ارائه هیچ مدرکی و ارائه مدرک، دروغ های او را بگویند.
آناتولی لون نوشت: «در سال 1971، ریچارد هلمز، رئیس وقت سیا به انجمن سردبیران روزنامههای آمریکا گفت: «مردم آمریکا باید تا حدی باور کنند که ما انسانهای شریفی هستیم که به آنها خدمت میکنیم». پانزده سال پیش، زمانی که من (آناتولی لون، نویسنده این گزارش) یک روزنامهنگار حرفهای بریتانیایی شدم، هنوز صدای تمسخر آن سخنان را میشنیدم. این روزنامه نگار پیشکسوت در این زمینه به من توصیه کرد که در گفت و گو با یکی از مقامات شناخته شده به یاد داشته باشم که منظور از خبرنگار و روزنامه نگار چیست: «چرا این احمق می خواهد به من دروغ بگوید؟»
به گزارش فرارو، البته افرادی مانند هلمز (رئیس سابق سیا در دهه 1970) از سر میهن پرستی دروغ می گویند. اما نکته اصلی این است که خبرنگاران باید با این دروغ مبارزه کنند و مقامات مختلف را هدف قرار دهند. مقامات دولتی اسناد و چیزهای زیادی را افشا نمی کنند. آنها به دلایلی مانند منافع عمومی، اخلاق حرفه ای و حتی منافع شخصی از انجام این کار خودداری می کنند. با این حال، حوزه کاری یک روزنامه نگار کاملاً متفاوت است. اگر روزنامه نگاران به عنوان مقامات دولتی شروع به فعالیت و دفاع کنند، آنچه که مثلاً دموکراسی در آمریکا نامیده می شود عملاً دفن می شود و چیزی جز یک شوخی نیست.
متأسفانه، اخیراً در جریان یک مناظره داغ بین ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه و مت لی از آسوشیتدپرس، نمونه ای از آن را دیدم. این موضوعی است که به اعتقاد من باید سال ها به عنوان دوره آموزشی در اختیار خبرنگاران قرار گیرد. در همین راستا، ند پرایس با تکیه بر موضع رسمی دولت آمریکا گفت که روسیه فیلمی جعلی درباره حمله اوکراین به موقعیت خود ساخته تا دلیل لازم برای حمله به این کشور را بیابد.
خبرنگار آسوشیتدپرس از نایس پرایس پرسید: شواهد شما در این زمینه چیست؟ چرا این فیلم را یک حرکت تبلیغاتی روس ها می دانید؟
پرایس گفت: این ادعا بر اساس اطلاعاتی است که ما داریم و آن را در اختیار شما قرار خواهیم داد. مت لی پاسخ داد: «این یک سند نیست. این چیزی است که شما می گویید … مطالبی را می گویید و انتظار دارید بدون ارائه هیچ سندی به آنها فکر و باور کنیم. هر زمان که «من یا سایر روزنامه نگاران از شما در مورد اسناد پرونده سؤال می کنیم. شما می گویید موضع من بر اساس اطلاعات رسمی دولت آمریکا است و من فقط آن را منتقل می کنم.
ند پرایس در پاسخ گفت: «اگر نسبت به اطلاعاتی که ما یا دولت بریتانیا به شما میدهیم تردید دارید، و اگر در پستهای دولتی مانند روسیه راحت هستید.»
غم انگیزترین چیز در این مورد این است که ند پرایس و به طور کلی وزارت امور خارجه شکی ندارند که هر چه می گویند، اکثر رسانه های رسمی آمریکا آن را بدیهی می دانند و هیچ تحقیقی انجام نمی دهند. البته ممکن است تا حدودی حق با آنها باشد. بسیاری از روزنامه نگاران آمریکایی سؤالات سختی را از کسانی می پرسند که بر سیاست داخلی قدرت دارند، آنها درست نیستند. وقتی صحبت از سیاست خارجی و مسائل امنیتی در ایالات متحده می شود، روزنامه نگاران آمریکایی در واقع اطلاعات و آنچه دولت ایالات متحده می گوید را بدیهی می دانند.
اما هیچ خبرنگاری نباید با کوچکترین احساس وظیفه اینگونه رفتار کند. بیش از 20 سال است که دولت ایالات متحده و دولت هایی مانند بریتانیا همین کار را انجام می دهند و به جای ارائه اطلاعات دقیق، تبلیغات خود را تبلیغ می کنند.
دولت ایالات متحده قبلاً در مواردی مانند حمله به عراق در سال 2003، دروغ های زیادی را به مردم عراق گفته است. علاوه بر این، در دوران ترامپ، گزارشهای متعددی از سوی دولت آمریکا منتشر شد مبنی بر اینکه روسیه به طالبان برای کشتن نیروهای آمریکایی در افغانستان پول پرداخت میکند. این ادعا که بعداً توسط سرویسهای اطلاعاتی آمریکا تأیید شد، هیچ مبنای یا مدرکی نداشت. در هر صورت، با وجود موانعی که به سختی میتوانیم تصور کنیم، آن را تصرف کردند.»
مهمتر از همه، خبرنگاران باید از روند 20 ساله دروغگویی در مورد وضعیت افغانستان چیزهای زیادی بیاموزند. این دروغ مشخصاً در گزارش های بازرس ویژه برای بازسازی افغانستان و همچنین در اسناد رسمی سری که توسط کریگ ویتلاک در واشنگتن پست تحت عنوان “اسناد افغانستان” گردآوری شده است، آشکار شده است. در همین راستا تعداد معدودی از خبرنگاران آمریکایی بار دیگر خط رسمی اطلاع رسانی دولت آمریکا را در مورد مسائلی مانند بحران افغانستان زیر سوال بردند و بقیه تقریباً بدون نقص دروغ های دولت را در این زمینه منعکس کردند.
عنوان “اسناد افغانستان” (در گزارش های واشنگتن پست در مورد افغانستان) به افتخار “اسناد پنتاگون” منتشر شده در سال 1971 انتخاب شد. گزارش هایی با استناد به دروغ های دولت آمریکا در مورد جنگ ویتنام. البته همزمان با جنگ ویتنام، افراد متعددی تلاش کردند تا اطلاعات رسمی دولت ایالات متحده در مورد جنگ ویتنام را به چالش بکشند و تحقیق کنند. با این حال، حتی این روند محدود نیز به تدریج کمرنگ شده است: منافع شخصی برخی افراد، فشار بر رسانه ها و روزنامه نگاران و بهانه هایی مانند میهن پرستی در آمریکا.
اما واقعیت این است که بیشتر روزنامهنگارانی که جنگ ویتنام را پوشش میدادند، در واقع از خط دولت در جنگ پیروی کردند. این رویکرد رسانه های ضعیف بسیار جدی بود. نزدیک به 60000 آمریکایی و میلیون ها ویتنامی در جنگ ویتنام جان باختند. جنایاتی که سال ها وجهه آمریکا را در عرصه بین المللی خدشه دار کرده است به ناآرامی های اجتماعی و رسوایی هایی مانند واترگیت منجر شده است. امیدواریم رسانه های آمریکایی دوباره نیازی به فاجعه های بزرگ نداشته باشند تا به خود بیایند و حقایق را پنهان کنند. ما در آمریکا واقعاً به رسانه ها و روزنامه های جسور نیاز داریم.»
[ad_2]